Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også spillet en central rolle i udviklingen af viden og teknikker, der ikke kun forbedrer ølproduktionen, men også bidrager til den grundlæggende naturvidenskab. Under foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, give indblik i laboratoriets arbejde med forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning.
Fra gær til klimatolerante fødevarerForedraget vil dykke ned i emner som rendyrkning af gær, udvikling af pH-skalaen og den klik-kemi, der gav Morten Meldal Nobelprisen i 2022. Der vil også være fokus på maltning af byg og udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl. Derudover vil deltagerne få indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, der kan øge planters kvalitet og udbytte under forskellige klimaforhold.
Smagsprøver og historisk DNAUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i foredraget. Deltagerne vil også høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland, som giver indblik i, hvordan fortidens planter tilpassede sig skiftende klimaer.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab". Arrangementet er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Carlsbergfondet, og værter i flere byer.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: 19:00
Sted: Stubbekøbing Bibliotek, Dosseringen 3, 4850 Stubbekøbing
Entré: 30 kr
Arrangør: Guldborgsund Bibliotek og Borgerservice
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her