Ny familiecafé for socialt udsatte familier åbner i Nykøbing Falster

Foto: Guldborgsund Kommune.
dato

Guldborgsund Kommune og Kirkens Korshær går sammen om at etablere en ny familiecafé for socialt udsatte familier. Beslutningen er truffet af Socialudvalget.

Den nye familiecafé får sin placering på Jernbanegade 43, tæt ved banegården i Nykøbing Falster, i nyrenoverede lokaler tilhørende Kirkens Korshær.

Formålet med familiecaféen er at forebygge og afhjælpe social udsathed i familierne samt støtte dem i at blive mere selvhjulpne.

Tilbuddene i familiecaféen inkluderer både sociale og faglige aktiviteter for både forældre og børn. Der vil være hjælp til at mestre forældrerollen, gældsrådgivning, brobygning til myndigheder, lektiehjælp og aktiviteter for børnene samt fælles aftensmad og flere andre løbende udviklede tilbud.

Socialfaglige medarbejdere og frivillige vil støtte og guide familierne i udviklingsprocessen.

I begyndelsen vil familiecaféen være åben to gange om ugen fra kl. 15 til 19 med mulighed for udvidelse af åbningstiden afhængig af familiernes behov.

Den nye familiecafé åbner den 1. august i år og baserer sig på en samarbejdsaftale mellem Guldborgsund Kommune og Kirkens Korshær for en treårig periode. Caféen vil blive drevet af ansatte med socialfaglige og pædagogiske kompetencer samt frivillige udvalgt af Kirkens Korshær.

https://www.guldborgsund.dk/nyheder-og-pressemeddelelser/ritzau/guldborgsund-kommune-og-kirkens-korshaer-etablerer-ny-familiecafe-i-nykoebing-falster

Kilde: Guldborgsund Kommune